7 دلیل تلفات در جوجه کشی Incubation
خفگی و یا مرگ جوجه نارس در داخل تخم یک صحنه ناخوشایند بوده و قلب هر بیننده ای را متأثر میکند. متأسفانه بسیاری از کاربران در زمان جوجه کشی با جوجه نارس و یا مرگ آن در داخل تخم مواجه میشوند. در ادامه با مقاله 7 دلیل تلفات در جوجه کشی Incubation همراه باشید.
7 دلیل تلفات در جوجه کشی Incubation
بررسی علت مرگ جوجه جنین حین جوجه کشی درون تخم نطفه دار
فرایند جوجه کشی با توجه به حساسیت بالا بسیار پیچیده میباشد. برخی از افراد که به عنوان پرورش دهنده فعالیت میکنند مسلما به دنبال افزایش راندمان جوجه کشی هستند. اینگونه افراد اگر کوچکترین غفلت داشته باشند منجر به خسارت بزرگی میشود. زیرا جنین داخل تخم بسیار حساس و ضعیف بوده و باید تمامی فرایند جوجه کشی در دوران ستر و هچر با دقت زیادی انجام بگیرد.مرگ و میر یا تلف شدن جوجه در داخل تخم یکی از مشکلات پرورش دهندگان یا افراد آماتور و مبتدی میباشد. علت و دلایل بسیار زیادی دارد چون جوجه کشی از تمامی تخم ها قوانین متنوعی دارد و اگر این قوانین به برنامه انجام نگیرد باعث مرگ و تلف شدن جوجه در داخل تخم میشود. در این مقاله به بررسی این عوامل میپردازیم با ایپتوال همراه باشید.
1 : دما و رطوبت فضای جوجه کشی
در فرایند جوجه کشی طبق تحقیقات به دست آمده رطوبت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. به همین دلیل اگر رطوبت در دوران جوجه کشی با توجه به نوع تخم دچار تغییراتی شود باعث خفگی و مرگ جوجه در داخل تخم میشود. رطوبت باعث نرم شدن تخم میشود و عمل اکسیژن رسانی به داخل تخم انجام میگیرد. اگر رطوبت دستگاه و محیط کاهش پیدا کند. مسلما پوسته داخل تخم که جنین در داخل آن قرار دارد دچار فشار شده و این عمل موجب مرگ جنین داخل تخم میشود.دما هم مانند روطوبت یک عامل مهم برای افزایش راندمان جوجه کشی میباشد. عدم کارکرد دستگاه باعث متوقف شدن تولید دما در داخل دستگاه میشود.
در چنین حالتی شوک دمایی باعث میشود جوجه در داخل تخم مرده و از بین برود. عایق بودن دستگاه جوجه کشی نیز میتواند باعث مرگ جوجه شود زیرا در صورتی که دستگاه جوجه کشی طبق استاندارد طراحی نشود و بدنه از کیفیت پایینی برخوردار باشد مسلما تبادل دمایی صورت گرفته و باعث ایجاد خسارت به تخم ها میشود. به همین دلیل در هنگام خرید دستگاه جوجه کشی حتما به یاد داشته باشید که محصولی با کیفیت را خریداری نمائید. زیرا تمامی فرایند سنجش دما و رطوبت با استفاده از سنسور های تعبیه شده در داخل و بیرون دستگاه صورت میگیرد.
2 : قرار گیری نامناسب تخم در دستگاه جوجه کشی
همانطور که میدانید در داخل تخم ، کیسه هوایی وجود دارد تا جنین دچار کمبود اکسیژن نشود. کیسه هوا در قسمت پهن تخم قرار دارد به همین دلیل باید در هنگام قرار دادن تخم در داخل شانه باید قسمت پهن رو به بالا قرار بگیرد تا آسیبی به تخم وارد نشود. اگر به اشتباه تخم در داخل شانه قرار بگیرد کیسه هوای موجود در داخل تخم ترکیده و جوجه خفه و تلف میشود.
7 دلیل تلفات در جوجه کشی Incubation
3 : انبار کردن تخم به مدت طولانی
برخی از پرورش دهندگان طیور در فصل تخم ریزی اقدام به انبار کردن تخم میکنند. مهم ترین عامل برای اینکه باعث میشود تا تخم انبار شود نبود فضای کافی در دستگاه جوجه کشی میباشد به همین دلیل پرورش دهندگان تخم ها را انبار میکنند اما باید در نظر داشته باشید که انبار کردن تخم بیش از 7 روز باعث میشود تا راندمان جوجه کشی به شدت کاهش پیدا کند. در نظر داشته باشید که باید در طول انبار کردن تخم ها عمل چرخش تخم ها به صورت دستی انجام گیرد و دما و رطوبت نیز بسیار دقیق مورد بررسی انجام گیرد. زیرا انبار کردن تخم به صورت غیر اصولی باعث مرگ جوجه در داخل تخم میشود.
4 : خرید تخم نطفه دار
برخی از افراد اقدام به خرید تخم نطفه دار میکنند. به یاد داشته باشید که ارسال تخم از مناطق دور باعث میشود تا راندمان به شدت کاهش پیدا کند. تغییر دما در طول ارسال ، ضربه به تخم در طول ارسال باعث میشود تا نطفه داخل تخم آسیب دیده و در هنگام جوجه کشی مسلما راندمان پایینی خواهند داشت. در صورتی که اقدام به خرید تخم میکنید حتما تخم نطفه دار را از مناطقی خریداری کنید که فاصله کمتری با مقصد داشته باشند زیرا طول زمان ارسال تخم در این گونه شرایط کاهش پیدا میکند.
7 دلیل تلفات در جوجه کشی Incubation
5: تجربه کم کاربر از جوجه کشی
یکی از دلایلی که باعث میشود تا فرایند جوجه کشی با شکست مواجه شود، کاربر میباشد. زیرا مدیریت دستگاه ، نطفه سنجی و… توسط کاربر یا اپراتور انجام میگیرد. اگر کاربر تجربه کافی در مورد جوجه کشی و کار با دستگاه جوجه کشی نداشته باشد مسلما در طول جوجه کشی با شکست مواجه میشود و یا راندمان جوجه کشی بسیار کاهش پیدا میکند.
6 : تغذیه نامناسب طیور
برخی از پرورش دهندگان طیور در زمان نزدیک شدن فصل جفت گیری میزان کلسیم را در تغذیه طیور افزایش میدهند. افزایش میزان کلسیم باعث افزایش تخم ریزی میشود و از طرفی دیگر به دلیل اینکه پوست تخم از کلسیم ساخته میشود و نوعی مانند استخوان میباشد، میزان بالای کلسیم باعث ضخیم شدن پوست تخم میشود. این مشکل در فرایند جوجه کشی مسلما راندمان پایینی خواهد داشت چون پوست تخم اگر ضخیم شود عمل اکسیژن رسانی به داخل تخم با مشکل مواجه میشود و در این صورت جنین داخل تخم با کمبود اکسیژن مواجه شده و باعث تلف شدن جوجه در داخل تخم میشود.
7 دلیل تلفات در جوجه کشی Incubation
7: کیفیت پایین نطفه داخل تخم
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث تلف شدن جوجه در داخل تخم میشود کیفیت پایین نطفه میباشد. استاندارد بودن دستگاه ، تجربه کاربر ، دما و رطوبت استاندارد و … مسلما در راندمان و مرگ و میر جوجه در داخل تخم تاثیر بسیار زیادی دارد اما باید در نظر داشته باشید در صورتی که نطفه از کیفیت پایینی برخوردار باشد مسلما راندمان جوجه کشی به صورت چشمگیری کاهش پیدا میکند. در دوران هچ تعداد جوجه ای که از تخم خارج میشود کم بوده و یا چند روز بعد از خروج از تخم تلف شده و از بین میرود.
متشکریم که همراه ایپتوال مرجع پت و حیوانات و مقاله 7 دلیل تلفات در جوجه کشی Invubation ؛ بودید.
خوشحال میشیم اگر این مقاله براتون مفید بود ما رو در شبکه های اجتماعی خود به اشتراک بگذارید.