آشنایی با خرگوش ها
خرگوش از گروه پستانداران است علفخوار، از تیره خرگوشان (Leporidae) و دارای اندامی شبیه به گربه و گوشهای دراز و لبهای شکافدار. دستهای خرگوش از پاهایش کوتاهتر است. و بسیار تند حرکت میکند، و دارای انواع مختلف است.

زیستگاه خرگوش
خرگوشها میتوانند در چمنزار، علفزار، جنگلهای کم درخت، جنگلهای انبوه، تالاب و حتی بیابان زندگی کنند.این جانور به صورت دسته جمعی زندگی میکند. شناخته شده ترین گونهٔ آنها یعنی خرگوش اروپایی در سوراخهایی درون زمین زندگی میکند.
بیش از نیمی از خرگوشهای جهان در آمریکای شمالی زندگی میکنند.همچنین جنوب غربی اروپا، آسیای جنوب شرقی، سوماترا، برخی جزیرههای ژاپن و بخشهایی از آفریقا و آمریکای جنوبی هم زیستگاه این جانورند. به صورت طبیعی نباید در بیشتر بخشهای اوراسیا خرگوش پیدا کرد با این حال هم اکنون شماری از گونههای خرگوش صحرایی در این منطقه یافت میشود. بیشتر خرگوشها در اثر مبادلهٔ بزرگ میان آمریکا وارد آمریکای جنوبی شدند. بیشتر این قاره تنها یک گونه از این جانور، خرگوش برزیلی، را دربر دارد؛ درحالی که بیشتر مخروط جنوبی آمریکا بدون خرگوش است.
خرگوشهای اروپایی به بسیاری از نقاط جهان برده شدهاند.
آشنایی کامل با خرگوش و نگهداری آن Rabbit
برای دیدن آخرین آگهی های مرتبط با خرگوش اینجا کلیک کنید
خواب خرگوش
میانگین زمان خواب برای یک خرگوش در قفس ۸٫۴ ساعت است.

عادتهای غذایی
خرگوش جانوری گیاهخوار است که برای پیدا کردن غذا به میان چمن، علفهای هرز، و چوبهای برگدار میرود. بخش گستردهای از خوراک خرگوش را سلولز میسازد که مادهای با گوارش دشوار است. خرگوشها برای حل این مشکل دارای دو گونه مدفوع اند، یکی تکههای سخت و دیگری گلولههای نرم سیاه و روانرو که بی درنگ توسط خرگوش خورده میشوند. خرگوشها مدفوع خود را میمکند (برخلاف گاو و بسیاری علفخواران که میجوند و نشخوار میکنند) تا مواد مغذی بیشتری از آن بیرون بکشند و بیشتر آن را گوارش کنند.
خرگوش نمیتواند استفراغ کند.
آشنایی کامل با خرگوش و نگهداری آن Rabbit
رفتار شناسی وخلق و خوی خرگوش
خرگوش ها فعال ، بازیگوش وبا قابلیت دست آموزشدن هستند. تماشای آنها سرگرمی جالبی و پر نشاطی استو به طور کلی اگر نکات بهداشتی و ایمنی را در نگهداری خرگوشها توسط نگهدارنده لحاظ شود می تواند حیوان خانگی مناسبی برای کسانی که قابلیت نگهداری آن را دارندباشد.خرگوش حیوانی ساکت است و به رسیدگی آن چنان زیادی نیاز ندارد. خرگوش هایی که به خوبی و از کوجیکی دست آموزمی شوند آرامند و از بودن در کنار انسانها لذت می برند. حتی در صورت تربیت و اموزش درست می توان مانند گربه ها آنهارا بری دفع مدفوع و ادرار آموزش داد.
خرگوش ها بخاطرحفظ تیزی دندانهایشان به جویدن علاقه وافری دارند و بهتراست که همیشه مقداری خوراکی یا چوب های نرم بهداشتی جهت جویدن در اختیارشان قرار داد تا مانع از جویده شدن پرده ها, فرش و مبلمان خانه شوید.
ویژگی های کالبد شناسی و فیزیولوژیکی
سر:
مهمترین ویژگی آناتومیکی حیوان در سر، گوشها میباشند. بخش خارجی گوشها یعنی لاله گوشخصوصیت برجسته این حیوان بوده و علاوه بر نقش آن در شنوائی، به لحاظ وجود شبکه وسیع عروقی در زیر پوستاین ناحیه، تأثیر مهمی درتنظیم حرارت بدن دارند. لالههای گوش نرم و بسیار حساس میباشند و نباید از آنها برایگرفتن و مقید کردن حیوان استفاده نمود.
چشم ها به نسبت اندازه سر بزرگ و دارای زاویه دیدی حدود ۱۹۰ درجه میباشند. مردمکها قدرت اتساعزیادی دارند و بدین علت حساسیت بینائی حیوان به نور را در مقایسه با انسان ۸ برابر افزایش میدهند. پلک سوم دراین حیوانات رشد قابل ملاحظهای دارد که در هنگام خواب از گوشه داخلی چشم حرکت نموده و سطح قرنیه رامیپوشاند.
دندان های خرگوش رشد دائمی دارند، بعنوان مثال دندانهای پیشین در طول سال بیش از ۱۰-۱۲ سانتیمتر رشدمینماید بنابراین بیماریهای دندانی نظیر رشد بیش از حد دندانها و یا وجود دندانهای نابجا و بد شکل از موارد متداولدر خرگوشها میباشند.
قفسه صدری:
حجم قفسه صدری در مقایسه با گنجایش محوطه خیلی کوچک است. قلب نیز کوچک است وبر خلاف سایر پستانداران دریچه دهلیزی – بطنی سمت راست سه لختی (Tricuspid) نبوده و دو لختی Bicuspid))است.
محوطه بطنی:
طول رودهها حدود ۱۰ برابر طول بدن است و بخش مهمی از آن را (از نظر گنجایش و عملکرد)رودهکور (Cecum)تشکیل میدهد که باقیمانده هضم نشده مواد غذائی پس از عبور از روده باریک وارد آن شده وتوسط میکروفلور موجود در آن مورد تجزیه قرار میگیرند و ترکیبی غنی از پروتئین و ویتامین را ایجاد میکنند.
خرگوش بطور طبیعی و غریزی رفتاری تحت عنوان مدفوع خواری دارد. این حیوانات دو نوع مدفوع تولیدمیکنند که یک نوع آن بشکل دانهای و نوع دیگر بحالت خمیری است. نوع دوم غنی از ترکیبات پروتئینی و ویتامینیاست و حیوان فقط این نوع مدفوع را مورد تغذیه قرار میدهد. این عمل معمولا صبح زود انجام میشود و حیوانمدفوع را مستقیما از مخرج خود میگیرد و بدین ترتیب بخشی از نیاز بدن به پروتئین و ترکیبات ویتامینی را تامینمینماید.
ادرار خرگوش بواسطه مصرف جیره غذائی گیاهی دارای PH قلیائی حدود ۸/۲ است و رنگ آن از زرد روشن تا نارنجی پر رنگ یا قهوهای متمایل به قرمز متغیر است که میزان رنگ بر اساس دهیدراتاسیون و قلیائی بودن ادرار تغییرمیکند. همچنین بخاطر وجود نمکهای کربنات کلسیم و فسفات آمونیم و منیزیم ادرار کدر است. رسوب این ترکیباتبر سطح میلههای قفس، تمیز کردن لانه را با اشکال روبرو میسازد.
درجه حرارت طبیعی بدن بین ۳۷ تا ۳۹/۴ درجه سانتیگراد و به طور متوسط ۳۸/۳ درجه سانتیگراد میباشد.
با توجه به وجود نژادهای مختلف وزن حیوان بالغ میتواند از حداقلkg 0/9 در نژادهای کوچک (آلمانی،لهستانی) تا kg 1/8 در نژادهای متوسط (نیوزیلند) و kg 7/3 در نژادهای بزرگ (فلاماندری بزرگ) متغیر باشد. متوسططول عمر این حیوان حدود ۵ تا ۶ سال و حداکثر طول عمر قابل انتظار ۱۵ سال است.
آشنایی کامل با خرگوش و نگهداری آن Rabbit
خرگوش و بهداشت عمومی
هر چند موارد گزارش شده از انتقال بيماريهاي خطرناك بين انسان و حيوان در خرگوشهاي اهلي و خانگي نادراست با اين وجود مهمترين اين بيماريهاعبارتند از سالمونلوز، تولارمي، هاري، عفونتهاي قارچي پوست و مو، سل و توكسوپلاسموز. جهت جلوگيري از بروز بيماري در حيوان و كاهش احتمال انتقال آن بهصاحب حيوان توصيههاي زير بايدمورد توجه قرار گيرد.
۱ – پس از خريدحيوان ، جهت معاينه و بررسي وضعيت سلامت آن و دريافت راهنمائي هاي لازم به درمانگاههاي دامپزشكي مراجعه شود.
۲ – حتيالامكانبا ساخت جايگاه و لانه مناسب، حيوان در خارج از محيط منزل و به عنوان مثال در حياط نگهداري گردد.
۳ – در صورتيكه حيوان در داخل منزل نگهداري ميشود بايد داراي جايگاهي خاص و نسبتا محدود باشد و از رفت و آمد آزادانه حيوان در محيط منزل بايد جلو گيري شود.
۴ – محل نگهداري و لانه حيوان روزانه نظافت گردد.
۵ – از تماسحيوان با حيوانات خانگي افراد ديگر و همچنين حيوانات غيرخانگي نظير گربههايولگرد جلوگيريشود.
۶ – نظافت شخصيعليالخصوص شستن دستها پس از تماس با حيوان از اهميت زيادي برخوردار است.
۷ – در صورتمشاهده هرگونه تغيير در ظاهر و يا رفتار حيوان، جهت بررسي علت آن به درمانگاه دامپزشكي مراجعهشود و بر اساس نظر دامپزشك معالج انجام معايناتدورهاي مورد توجه قرار گيرد.
واكسن هاري جز در مواردي كه حيوان در معرض هاري قرار دارد و يا درمناطقي كه هاري شايع ميباشد توصيهنميشود و براي پيشگيري از بروز ساير بيماريهاي متداول در خرگوش نيز تاكنون واكسني تهيه نشده است.